Bu Blogda Ara

Fotoğrafım
Eskiden kanatlıydı dağlar.İstedikleri zaman uçar diledikleri yerlere konarlardı...... Toprak onların gidiş gelişlerinden öylesine sarsılıyor öylesine inliyordu ki Tanrı SUDRA toprağın haline acıdı ve dağların kanatlarını kesti; Kanatlar bulut oldu..... İşte bulutların dağlara koşması bundandır..... Kimbilir belkide senin bulutun çok yakınında yanıbaşındadır!!!

16 Mart 2010 Salı

PORTAKAL REÇELİM


İlk defa reçel denedim ve oldu işte:))
elma ve portakal; burda görünen portakal..... gerçektente kolaymış yapılışı ben kendi usulümce yaptım:)) aslında daha yeni takip etmeye başladığım sevgili eylemden aldım tarifleri gerçi o turunç olarak yapmış bende portakala uyguladım..
BU DA BENİM TARİFİM:))
MALZEMELER
& 10-12 adet portakal
& 3 su bardağı şeker
& 1 limon suyu
& karanfil
& çubuk tarçın
& 1 su bardağı su
& 1 pk vanilya
YAPILIŞI
Portakalın en üst kabuğunu çok ince çıkarıp sadece beyaz olan kısmı kalacak şekilde kabuklarını soyun. Kalan beyaz kısımlarını ince ince veya küp küp ufak parçalar halinde istediğiniz şekilde doğrayın. Portakalları suda 15-20 dk kadar kaynatıp süzün. Daha sonra portakalların üzerine çıkacak kadar su, vanilya, karanfil, tarçın ve şekeri(malzemeler arzuya göre çıkarılıp eklenebilir) ekleyip kaynayana kadar yüksek daha sonra kısarak 45-55 dk kadar yumuşayıncaya kadar pişirin; kapatmaya yakın son 5-10 dk limon suyunu ekleyin(ekşi sevmeyenler daha az koyabilir). (Ben göz kararı içinde 1.5 çay bardağı su kalana kadar pişirip ocaktan indirdim) soğuduktan sonra kavanozlara koyun..
hhhıııımmmmmm işteee bu kadarrr
şimdide afiyetle yiyin bakalım...

12 yorum:

Noyumberry dedi ki...

Ellerine sağlık bacım:)
bi kavanozda ben isterim :)
(hepsi o kadar zaten):D

Eylem dedi ki...

afiyet şeker olsun.ellerine saglık.

bilge dedi ki...

enfes görünüyor ben kabukları ile birlikte yapıyorum sevgiler...

şule dedi ki...

canımya benimde nezamnadır canım çekiyor portakal reçeli ama senin tarif bayağı farklı ellerine saglık

şehnaz dedi ki...

ayyyy nasılda güzel görünüyor...hele portakalın kokusu pişerken nasılda güzeldir...ellerine sağlık tatlım...

SerrpilTülin dedi ki...

bacım istediğin reçel olsun yapar yollarım hemencecik:))zaten bi kavanoz gerçektende hahahahaha!!

SerrpilTülin dedi ki...

eylemcim senden esinlendim canım teşekkür ederim...


sevgili bilge kabukları ile olunca sanki biraz acımsı tat oluyor o yüzden soydum bende teşekkür ederim...

SerrpilTülin dedi ki...

şulecim nerelerdesin görünmüyorsun?
sende yap valla çok kolaymış yapılışı canım dene derim:))



şehnazcım teşekkür ederim canım
dediğin gibi çok güzel kokuyor evin her yerine dağıldı pişerken
sevgiler...

asmabahce dedi ki...

portakal reçelini ben de çok merak ediyorum deniycek portakal bulursam artık:)

SerrpilTülin dedi ki...

sevgili asmabahce bloğuma hoş geldin
çok güzel oluyor dene derim bu ay almak lazım yapmak istersen mevsimi bitiyor artık

sevgiler

Practically Spent dedi ki...

This looks really delicious!

!! Şekerperisi !! dedi ki...

Practically Spent
Thank you for your comments!!