Bu Blogda Ara

Fotoğrafım
Eskiden kanatlıydı dağlar.İstedikleri zaman uçar diledikleri yerlere konarlardı...... Toprak onların gidiş gelişlerinden öylesine sarsılıyor öylesine inliyordu ki Tanrı SUDRA toprağın haline acıdı ve dağların kanatlarını kesti; Kanatlar bulut oldu..... İşte bulutların dağlara koşması bundandır..... Kimbilir belkide senin bulutun çok yakınında yanıbaşındadır!!!

25 Kasım 2009 Çarşamba

Gözün güzel görünmesi için neler yapmalıyız

Bayanlar genelde akşam yatarken makyaj temizlemeye üşenirler. Fakat bu gözler ve kirpikler için çok zararlıdır. Vede sabah kalkınca gözlerdeki şişkinliğin bir kısmıda bundan kaynaklanır. Bir iki Püf Noktası!
Gözler, güzelliğin en önemli parçalarından biridir. Elbette sabah çok şiş gözlerle uyanmadıysanız! Ancak korkmayın, bunun da çaresi var.
Gözlerin şiş olmasının birkaç sebebi vardır. Az veya çok uyku, bir gece önce tüketilen alkol, aşırı tuz ve kafein, sabah olduğunda gözlerinizin şiş olmasına sebep olabilir. Aslında bir gece önceden alınacak basit önlemlerle, sabah bu şekilde uyanmayı engelleyebilirsiniz.
Öncelikle beslenmenize dikkat edin. Ertesi sabah önemli bir toplantınız veya erken saatte görüşmeniz varsa, akşam alkolden ve tuzlu gıdalardan uzak durun. En az 7 saat deliksiz uyuyun.
Yatmadan önce göz çevrenize nemlendirici krem sürmeyin. Bunun yerine jel uygulayın. Jel kremler, göz çevresinde rahatlama sağlar ve sıkılaştırır. Daha iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, jel kreminizi buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra kullanın. Bu normalinden daha fazla ferahlık hissi yaratacaktır. Bunlara rağmen sabah şiş gözlerle kalktıysanız,
çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer adet yerleştirip, 10-20 dakika arası tutun. Bunun dışında antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olur.
Şişliklerin inmesini bekleyecek zamanınız yoksa, bir parça buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bir başka metot ise, içi su ve buz dolu bir torbayı, yüzünüze kapatıp, dayanabildiğiniz kadar beklemektir. İşe yaradığını göreceksiniz.
En önemlisi ise, sabah uyandığınızda yüzünüzü soğuk su ile yıkamaktır. Bu yıkama esnasında biraz masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırırsanız, etkisini daha hızlı gösterecektir.
Göz makyajını temizlerken yapılan hatalar, gözlere zarar vermektedir. Bu da erken zamanda göz çevresinin yıpranmasına ve çizgiler oluşmasına sebep olur. Göz makyajını temizlemek için mutlaka göz temizleyicisi kullanın. Hassas göz çevresi için etkili olan bu ürünler, gözlerin çok yıpratılmadan makyajdan arınmasına yardımcı olur. Pamuğun üzerine temizleyiciyi dökün. Gözlerinizi kapatın. Yavaş ve hafif hareketlerle, köklerden uçlara doğru ilerleyerek rimeli temizleyin. Kirpiklerinizin rimelden arındığına emin olduktan sonra, üst göz kapağınızı içten dışa doğru silin. Makyajınızı süt veya yağ ile çıkardıysanız, suyla durulayın.
Göz makyajınızı tamamen temizleyip duruladıktan sonra, bir kağıt mendil veya yumuşak bir havluyla kurulayın. Islak kalmış bir cilt nemsizliğe sebep olur.

(msn'den alıntıdır)

Hiç yorum yok: